Sunday, April 13, 2014

Dacă nema putirintza...

Presedintele Ro Nea Băsel din cartier – n-așa? – tocmai ne povestește la tembeliziunea ‘Realitatea’ despre al țărișoarei sale Premier, un anume `Victor-Viorel‘, într-un limbaj tot atat de lejer ca al ultimului pehlivan de la birtulLa botul calului vesel‘…oops.

Henormul și grotescul humor al situațiunii provine din aceea că Nea Băsel, printr-o întamplare uluitoare, e chiar Primul Magistrat al acestei caraghioaze țărișoare, în care, deși Premierul e cel mai corupt puradel de subt soare, sau cel puțin așa reiese din ceea ce ne povestește Nea Băsel (care de altfel l-a numit singurel în dezonoranta funcție pe PM ‘Victor-Viorel‘), totuși nimeni nu se poate lega de acest hypercorupt băiețel, nici măcar onestul Președinte și instituțiile de forță care țin cu el, Nea Băse recunoscând sincer, ca orice limbut de Bucale or Lișteava, că doarme în hainele statului degeaba (din moment ce nu ne poate scăpa de un Premier descris ca ultimul descreierat, numai bun de legat imediat).
Si-atunci, dacă nema putirința, ce mai kikirez gâlceava ? Nici în Somalia or Jawa boboru' n-ar fi mândru de statul al cărui Președinte e făcut ca dracu de Premier și de mogulii ce țin cu el, iar Președintele, la rândul său, vorbește despre Premier nici baremi în limbajul unui gargaragiu de făgădău, ci al unui interlop de bulău.

+++++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment