Thursday, October 24, 2013

Fiul omului invizibil


The Geeks e brandul unuia dintre cei mai creativi tipi din advertising-ul românesc, Costin Radu, pe care mă amuz să-l observ ițindu-și din când în când logo-ul isteț pe Home la Facebook, spre a ne incita cu-o nouă hâtră ghidușie advertisinguară, după care se retrage cu discreția-i de modestă, cică, & gracioasă hiară, care dacă te prinde în jungla publicitară nu-i mai scapi din gheară până nu-i cumperi clientului său baremi un fir de păr din coada-i princiară… :) Aseară, The Geeks a lansat următoarea poantă cu geometrie mai mult or mai puțin subliminară :
Dragi geekși de peste tot, la noi în agenție se discută, peste birouri, o problemă destul de controversată. Ni se pun la încercare cunoștințele de medicină, metafizică, cinematografie, ficțiune ș.a. Nu avem momentan un răspuns la problemă, dar avem o temă de gândire și pentru voi: dacă omul invizibil face copii cu femeia invizibilă, copilul care iese are cum să aibă corporalitate? Adică să nu fie invizibil? Primul care are un răspuns documentat, primește un premiu.
M-am prins și io în joc, aparent într-o doară, însă pentru cunoscători replica mea ar putea s-apară într-o altă lumină, de piatră ponce filosofală, bunăoară :
Daca băiatul invizibil + fata invizibilă = love, pruncul ce-ar phootea rezulta din relația lor ar fi un drăcuț homuleț din slove, pe care nu l-ar percepe nimeni altcineva decât moașa invizibilă, teoretică și ea, ce l-ar extrage din placenta lu mămică-sa, dar nu pentru că p.mă-sii ar exista realmente, păi cum drea, ci pentru că după ce moașa l-ar așeza pe micuțul invizibil în scutecele virtuale de alăturea, s-ar observa conturul prichindelului ăluia, ca ”X” din ecuația diferențialelor lui Bernoulli etcetera și s-ar auzi țipetele-i ipotetice sadea, ca glăsciorul unghiului ascuțit din matricea lui Pitagora, cum ar venea… Dacă pruncul invizibil ar trage și un pârț inaudibil, c-un miros imperceptibil și c-un gust insensibil, ne-am afla în pleen impipăibil… oops. Ceea ce n-ar însemna decât că am trecut în Universul penibil :)

+++++++++++++++
Text original: aici.

No comments:

Post a Comment