Thursday, June 05, 2014

„Blegomanu’ de Obama”, a…?



Ani de zile – practic de la apariția lui Barack Obama la pupitrul Casei Albe – m-am contrat pe forumuri cu dăștepții postaci de dreapta radicală, printre ei și oameni cu părul alb și intelighenți pe bune, vai, care îl bălăcăreau pe noul președinte al USA în fel și chip, socotindu-l un negrotei socialist care o avea el ceva în slip, însă minte nicio clip, ce să mai vbim de destin, ce-ar rima cu Obama ca suin cu divin, n-așa?, în timp ce The Great Tufiș era pentru titircii inimă-rea de Dâmbovița un adevărat fetiș, păi cum drea. Am zeci de texte, risipite pe ici-colo, pe tema asta, însă acuma, când pănă și Efimița lu Conu Leonida de Românica Liberă s-a putut documenta că Obama nu e deloc blegomanul ăla, pe care îl disprețuiau ale d. Aligică și alți dreptaci cu previziunea și mai mică (și rog a se reține că n-am zis altcumva, aloo), voi reproduce aici chiar textul pe care l-am impostat în hyperspatz la înscăunarea lui Barack Obama (care după părerea mea va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari președinți ai USA, ca postmodernizatorul acestei țări, în orice caz, alături de marii corifei din IT și New Media):

Saturday, February 21, 2009


Orice om care ajunge-n lume prin gaura de vierme a Mamei este trimis aci de Tatăl Nostrum de la începutul timpului, de Atomul Primar, și de aceea fiecare e un Messia mai mult or mai puțin plenar.

Veritabilu’ Messia n-a fost decat un om extra-ordinar, cu mai dumnezeesc har.

Si deci de ce n-ar fi Obama ista, încă din scutece, un New Messia, bre…? Iar faptul că el e atat de drăgălit, însă nu ca un actoraș ori artist velit ori fandosit, ci ca un leader global și liubit, nu face decât să-l urce, de la început, în Mit.

Că odată cândva, cumva, s-ar phootea să dea și el preste coroana-i de spini sadea, asta e situația: om trăi și-om vedea.

Prin Obama, și având în vedere criza teribilă prin care trec Statele, Serviciile de Inteligență ale USA reinstituie pur și simplu un nou Mit pentru americănescul bobor, care să-i dea coraj să urce spre viitor în zbor. Boborul nu poate trăi fără mituri, fără spernață, așa cum copilul nu poate trăi fără Mama și Tata, iar homul muritor – fără Tatăl Nostrum. Mitizarea lui Obama e pur și simplu o chestiune de securitate națională a SUA, in spe, bre…

sau altădată (și tot pe mai vechiul meu blog, Hyperspatz patrol):

Sunday, May 17, 2009


V-a intrat vouă în cap că Obama este “de stânga” și de aceea e mai prost și ca Tufish, care era “de dreapta”, ca și voi, n-așa…?

Președintele unei mari puteri, ca să nu mai vbim de președintele Americii, nu e nici de dreapta, nici de stânga, ci e vârful de lance al unei forțe planetare, mey. Dacă interesele Americii sau ale Planetei i-o vor cere, Obama va face războaie și mai crunte, și mai costisitoare, și mai nepopoulare, ca ale lui Bush, fara nicio legătură cu lookul său din campanie, sau cu opinia ta că e “de stânga”. Singura deosebire notabilă dintre Obama și Bush este că Obama e un președinte pentru vremea noastră, iar Bush era un președinte pt o lume revolută ; adicatelea, Obama e un bărbat civilizat, fasonat și perfect adaptat societății deschise și multiculturale de azi, pe când Bush era violent și sfertodoct, plus că trăia cu otrava capitalismului cinic și sălbatic în sânge, fiind și cam amețit de hașișul unui messianism prost înțeles.



+++++++++++++++++++++
Text original & comments: aici.

 

No comments:

Post a Comment