Wednesday, November 07, 2012

De ce are Buddha Sakia Muni o mie de fetze?


Apropo de mirările, consternările, zâmbetele ori strâmbetele unora cum că AVP nu e băgat în zeamă nici de urbea sa, darmite de elita de Dâmboviţa, păi cum drea.

Păi, mhă, dacă nici măcar cei câţiva rumâni dezgheţaţi ce vin p-aciia încă nu percep cine-i AVP şi ce vrea, deşi au acces practic nelimitat la opera şi la biografia sa, ce pretenţii să ai de la concetăţenii între care vieţuiesc, dintre care nu cred ca sunt 10 cititori ai unor cărţi cu adevarat rare or cardinale sau baremi ai unor românii literare, care deci să aibă un iq un piculeţ mai tare decât le trebuie spre a-şi apropia chestiile vital-minimale şi care să nu confunde fiinţa fizică trăitoare pe străduţa ori în bojdeuca sa cu fiinţa creatoare din hyperspa’, făcând  deci distincţiile necesare între ce este - indiferent de orice schimbare - şi ce pare ?

Dacă le spui bunilor cetățenilor turmentați că eşti ca Buddha cu o mie de feţe, ei se gândesc la buda de după şură şi pricep ce vrei să le spui ca cucu-n gură.

De ce credeţi că s-a zis : “Nimeni nu e profet în patria sa”, a ? :roll:

Ultimii cetăţeni ce-ar fi crezut că suavul Christ e chiar Mântuitorul erau contimporanii din preajma-i cea mai apropiată, iată… :oops: Si-n niciun caz n-au crezut asta, niciodată, cărturarii şi fariseii, şefii Sinedrinului de altcândva, ce-ar ricana şi-acuma : “Cine, mhă, ăsta, fiul de teslar şi de neam prost, a ?

Sau de ce credeţi că preoţii egipteni nu lăsau pe nimeni să intre-n altarul unde-şi îmbrăcau odăjdiile şi de unde ieşeau spre a-şi oficia mistherele (cu pompă, cu cântări, patrafire cu fir de aur, icoane strălucitoare, iluminări, smirnă, tămâie et alea alea) ? Pentru că depărtarea, morga, masca şi taina măresc prestigiul şi întreţin autoritatea formală, de aceea.

Când însă eşti un poet pur, te doare de jur împrejur de toate solemnităţile & salamalekurile şi dai la fete cu bonjur cu pantalonii rupţi în cur :)

+++++++++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment