Monday, August 04, 2014

În loc s-ajungă un herou al timpului său, Băse e pe cale de a face din Felix un ierou… oops.


La ora când scriu acest topic, au fost respinse deja toate cererile avocaţilor lui Voiculescu (unele dintre ele perfect legitime, de altfel), iar procesul de executare a inculpatului Felix – cum ar zice şi Morsa Competentă – merge ca ceasul…oops. Dacă asta e justiţie, iar nu încăierare CARE PE CARE între două Reţele cu pretenţii de Alfa Male, io sunt Papa de la Roma ! Ok, să zicem că Reţeaua Stat are scuza că apără Statul de Drept şi de aceea e nevoită să amestece Justiţia cu Milităria (secretă), dar cine garantează că “Statul de Drept” pe care-l apără zeloşii ăştia nu e de fapt Statul de Drepţi, aloo, aşadar statul criptocomunist şi criptosecurist de care ne-am scârbit altădat’, hipercentralizat şi supergonflat ? Aceasta-i întrebarea care mă frământă pe mine şi ar trebui să-l frământe pe orice intelectual, fiind vorba de adevăr şi de dreptate în sine, n-aşa? Să stăm strâmb, dar să judecăm drept !

Am spus-o cândva (pe când nu deţineam toate datele, păi cum drea)  şi o repet : dacă într-adevăr siguranţa statului ajunsese la concluzia că stilul Antena 3 poate fi un pericol pentru statul de drept şi pentru democraţie, „A3 trebuia oprită, amendată drastic sau poprită când n-avea decât 1-2% din felia de caşcaval tembelizionar naţional, dar se comporta în acelaşi mod discreţionar, ca-n ţeara lu Papură-Vodă ot Ferentar, în vreme ce responsabilii statali şi guvernamentali, fuduli ca toţi baronii ciolănari, credeau că nu-i ating pe ei săgetuţele unor găozari pamfletari. Acum, când s-a dovedit că MBadea, Laptop-man şi cu MGâdea, dimpreună cu RTudor şi cu alţii din jurul lor, l-au pus pe butuci pe însuşi Şeful Statului Băieţilor şi, volens-nolens, al nostru, al rumânilor, nu mai poţi să ameninţi Antena care are 30-40% din boborul ce se bleojdeşte la tembelizoare ca la sfântul soare, ci e musai, aloo, să negociezi cu patronatele comanditare, oricât ai fi fost tu de potentat şi de gradat în vechiul Stat. „Soluţia imorală” nu că e, hic et nunc, f. necesară, ci e fatală ca o injecţie nasoală, dar care te poate scula din boală.”

În loc să trateze imaginea publică a puterii ocârmuitoare cu maximă responsabilitate (imagine care în era Media şi New Media contează decisiv în consolidarea autorităţii publice), Preşedinţia Ro şi guv-urile sau puterile, vizibile sau invizibile, controlate de această importantă instituţie au procedat fix pe dos, declanşând războiul cu presa, şi mai rău decât atât: menţinând în front office aproape eminamente persoane cu imagini publice total deteriorate (v. E.Udrea etc.), care n-au făcut decât să alimenteze gura presei, iar în plus – am aproape convingerea – infiltrând frontul advers cu gulgute provocatoare, însărcinate cu misia bizară de a murdări în mod strident imaginea primului magistrat al ţării, în special, fiindcă aşa or fi înţeles unii strategi complet defazaţi, care ignorau cu desăvârşire că ne aflăm într-un alt timp şi tip de comunicare, să ni-l facă „simpatic” pe politicianul Băse : împroşcându-l cu venin chiar din cuibul de viespi al dujmanului plin, pentru ca publicul majoritar, ca la meci, s-ajungă să ţină cu bietul om supus la al criticii chin, n-aşa? Iar consecinţa – catastrofală – a fost că imaginea autorităţii publice reprezentative a statului român, antrenând după ea şi imaginile puterilor controlate ori susţinute de această autoritate, unele dintre aceste puteri fiind piloni de cea mai mare importanţă în susţinerea schelăriei statale, s-a făcut praf şi pulbere, ajungându-se la situaţia de acum, când pamfletarul Badea, de exemplu, tocmai se simte perfect îndreptăţit şi împuternicit, în felul lui șui și dat dracului, mie-mi spui?, să-i ceară publicului de sute de mii sau poate de milioane de fani să procedeze la nesupunere sau chiar la răzmeriţă civică faţă de statul odiosului dictator, cum ar veni. Iar dacă lumea – lumea lui Badea, precum, de partea cealaltă a baricadei politice, lumea lui Banciu etc – chiar l-ar asculta, mai ales după ultimele evoluţii în dosarul fratele et compania, ce s-ar mai alege, mâine-poimâine, din statul ăsta, în condiţiile în care nepriatenii stau la pândă în jungla dinafara sa, oriîncotrovo te-ai uita, şi aşteaptă primul prilej de a acţiona ?

Iată unde ne-a adus icompetenţa celor ce-au uzitat în epoca Netocraţiei & New Media un stil de a guverna din Iepoca Cea, aşa cum am spus în multe rânduri pe-aciia, vorbind doar cu pereţii şi cu băieţii tăcuţi şi sfumaţi din fundal, care se uită la mine ca la carnaval, halal. În loc s-ajungă un herou al timpului său vechi-nou, sauronul statal Băse e pe cale de a face din netocratul Felix un ierou now… oops. Ce tragi-comic show, n-aşa ?


+++++++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment