Wednesday, September 10, 2014

Ascensiunea „cârlanului” este de acum inevitabilă


Cât de orb, de disperat sau de idiot să fii – și să te mai pretinzi și intelectual finissim, păi cum naiba – ca să nu pricepi că tot ce mișcă pe „dreapta” politică aborigenă e calp, mascat, păpușat, artificial sau fanat, că absolut totul aci înseamnă manipulare, intoxicare sau diversiune aplicată asupra unei nișe de nevrotici sau de snobi în curs de radicalizare & fanatizare, din ce în ce mai înspăimântătoare ? Din astfel de nișe, iniţial doar falii electorale, transformate prin diversiuni și scenarii ordinare în mase populare, s-au născut altădată mișcările extremiste cele mai infernale, de care ne e și azi rușine, dar numai când le privim de departe și-n ograda altora, vezi bine.

Pe lângă această perspectivă cu adevărat sumbră, „șobolanii rozalii”, roșii, galbeni sau portokaki, cu tunurile, ciubucurile, plagiatele, agramatismele, pomenile, minciunile, traficurile de influenţă și cu tot lanţul slăbiciunilor Mumei Balkanii, la care se adaugă alte năravuri moștenite de pe vremea Odioasei Dictaturi și Sinistrei sale Soții, dintre acelea care nu țin neapărat de fundamentele total antiumane ale Lagărului comunist infernal, ci de bâlci național și de carnaval colectivist vulgar, de clasicul nostru curat murdar, aşadar, mi se par caragialieşti, măcar.

Am mai spus eu pe-aci: Traian Băsescu s-o lase mai moale cu ‘mitomanul Ponta‘ etc ; în fond, el ni l-a adus pe cap, jucându-se de-a ‘experimentul’ cu strategu-i Lăzăroiu şi gândind (total wrong, după cum se vede) că va scăpa uşor de VVP după ce populaţia academică de la oraşe şi sate va afla de plagiate, iar apoi, hocus-pocus pe-nserate, o va sălta pe Elena Udrea preşedinta rumânilor, iar el, eternul învingător, va ajunge şi premier-jucător, în locul lu dom dottor. Or, de-acuma e clar că nu vom mai scăpa de Ponta, cel puţin în deceniul următor, frăticilor.

Ceea ce e cu adevărat nashpa nu este faptul că Ponta e un cam precar dottor, iar de aici ar rezulta că e cam Tonta, cum îl persiflează aroganţii postaci de dreapta, fiindcă realitatea – din contra – e că V.Ponta e un ins intelighent şi poliglot, ne mai vorbind de certa-i charismă şi de bafta de a avea din vrej un nume făcut parcă de un mare expert în naming (chestiutză ce contează enorm în era politicii medializate, aviz amatorilor); e însă înfricoşător faptul că premierul nostru pare a nu prea avea un respect european faţă de lege, aşa cum a spus şi neamţul ăla, iar când se supălă, păi se supălă, mey, precum „câinele de Ponta”, helas… oops. Păcat de voinic, zău aşa !
â
Iar altundeva scriam: revenirea la guvernare a liberalilor se impune din mai multe motive, a mon avis: 1) în primul rând, pentru că în politică locul lăsat gol de o forță legitimă se umple de regulă cu nămol, da, dar se umple ; 2) în al doilea rând, pentru că un partid care nu guvernează nu poate rezista decât dacă se coagulează în jurul unei personalități ce pur și simplu impresionează (un Havel, un Walesa, alt herou sau baremi un ultracharismatic om nou) ; are PNL-ul așa-ceva, în acest moment, ca să-și permită cantonarea în opoziție ? 3) în fine, ultimul motiv e și cel mai important (din punctul de vedere al unui om neutru, cel puțin) : PNL ar trebui să revină la putere fie numai și pentru a-l ține în frâu, cât de cât, pe cârlanul Ponta, care prin structura sa și prin incontestabilu-i talent de politician sadea ar cam fi tentat să-și dea în stambă, păi cum naiba, ne mai având nicio țepușă prin preajmă, care să-l păzească de cel rău (dinlăuntrul său). „Tiranul Băse”, după părerea mea, e mic copil pe lângă ce-ar putea deveni Ponta, și la bune, dar și la nebune. Un politician vârtos, ca și un om superputernic oarecare, conține în sinea-i toate datele spre a deveni fie un tiran în plină turbare, fie un alt sfânt de subt soare. Noi ne-am mulțumi ca Ponta să râmână măcar un politician cu picioarele pe pământ, aloo. Dar pentru asta tre să fie cineva care să-l tragă de mânecă, și nu doar în gând sau chirăind de bucurie, ca fănițele pesediste căzute-n vrie, olelie lie…


+++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment