Wednesday, February 08, 2012

Onestitate și transparență totală


Onestitate şi transparenţă totală, aceasta trebuie să fie legea nr.1 a guvernului MRU, care va fi investit, probabil, mâine. Orice ministeriabil care are o cât de mică problemă de imagine sau vreun secreţel nu prea bine lămurit şi nici prea tare-n lăcăţel - aşa cum însuşi viitorul premier s-ar zice că are, sireac de el - musai să şi-o repare urgent, să şi-o lămurească ori s-o recunoască în gura mare, acum, în prag de lansare, căci pe urmă, când racheta guv-ului va porni spre traiectoria-i teoretic bună, îi va plezni ca o bombă-n mână, astfel că naveta guvernamentală ori o va apuca spre Lună, ori se va prăbuşi pe Pământ ca o putredă prună, după caz, naz şi gaz, iar puterea care e va da - din nou! - de necaz, tocmai când să treacă de-al iernii muscăleşti pârleaz, când ghioceii şi firu ierbii verde-praz s-ar zice că vor salva Opoziţia de la ratarea-i de baz, iar Felix, Nuş şi ceilalţi moguli cu tonomatele lor de pluş pe post de crunt - cică - Lăbuş, în loc s-o apuce pe derdeluş, vor încăleca pe situaţia tulbure şi vor ordona "Ciuş!".

Orice păcat mărturisit din start e ca şi iertat, aloo, mai ales într-o clasă politică mâncătoare in integrum de rahat - altădat' - şi la un bobor care tocmai de aia e aşa de bisericos şi se roagă de Domnu' să-i transforme faptele de nemilos, de invidios, iar uneori chiar de ticălos - oops - în fapte numai bune de intrat în Viitoru' sau Raiu' Luminos, şi deci orice păcat mărturisit cinstit per oss şi cu ton ruşinos, iar nu gomos or arţăgos, nu doar că e mai puţin periculos, dar te-ajută să dormi în hainele statului baremi mai sănătos, n-aşa ? :)

Şi a nu se uita, aloo : într-o lume în care informaţia e cea mai tare şi e accesibilă oricărui puşti c-un laptop sau c-un celular în buzunare, comunicarea e calitatea cea mai mare, iar echipa de PR a guvernului - şi nu doar un purtător de vorbe oarecare - e regina balului, frăţioare.

Aşadar fără aere, fără îngâmfare, fără nervi şi fără frică, oricât ar hurla gâzii, bazii, ciutacii, nuşii, patricii, vârcolacii & priculicii ! Mazarin (citat de Goethe***) avea o vorbă uscată ca o iască, dar nu de gură-cască, n-aşa ? : "Lăsaţ-i să cânte, numai să plătească! "

+++++++++++++++++++++++++
*** Goethe dixit : "Ceea ce apare în ziare din partea monarhilor nu face impresie bună ; căci puterea trebuie să acţioneze, nu să vorbească. Ceea ce afirmă liberalii se poate în schimb oricând citi ; căci cel strivit de putere, neputând acţiona, vrea măcar să se exprime prin cuvânt. Lăsaţi-i să cânte, numai să plătească! spunea Mazarin când i se puneau în faţă cântecele satirice privind noile biruri".
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment