Wednesday, May 15, 2013

Cine n-are boieri ai mintii, sa-si cumpere


Vedeți mey (v. Andrei Pleșu despre Mihai Răzvan Ungureanu) de ce au lucrat băieții deștepți din cultură & mass-media la proiectarea impozantelor figuri publice ale lui Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Cărtărescu și ale altor boieri ai minții aborigene ? Pentru ca la momentul dat (unii ar zice ordonat, dar să nu fie cu păcat) “boierii”să poată recomanda cu toată greutatea pe care le-o conferă tonele de ditirambi imbricate în figurile ursitoare entitățile politice “salvatoare”, așa cum Pleșu l-a recomandat mai întâi pe faimosu’ lup de mare, iar acum pe moștenitorul din dotare. Ce nu înțeleg băieții noștri vădit demodați este că azi tre să te ursească sauronii media netocrați, iar nu boierii minții din Carpați, pe care blogosfera emancipată ori nația statistică de antenele mogulice vârtos manipulată nu-i mai ascultă ca pe niște lari și penați, ci se uită la ei ca la niște bătrânei cam sfumați… oops.

De aici nu tre să se-nțeleagă că dl Crinu ar fi mai nimerit ca dl Neamțu sau ca dl MRU, ci că dacă vrea s-ajungă acolo unde l-au programat pretinii ursitorului Pleșu, next ‘salvator’  nu tre să procedeze ca nen-su TB, dându-se mare sculă pe bascula “care e”, ci musai să apeleze la “soluția imorală”,  iar după aia să n-o mai lase din poală, ducând-o cu preșu’, căci altfel se va trezi din nou în față cu lista aia de cumpărături nasoală și-atunci n-are decât să se-ntoarcă la savanta-i și apolitica-i școală.
Mira-m-aș însă ca aroganții  portokakii să priceapă că ceea ce le spun io acum și aci nu e un pamflet pișcăritor pentru domniile lor – și nici măcar pentru Crinu mogulului netocrat -, ci e observația unui poet care-i privește pe toți și toate relaxat și total obiectivizat.

++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment