Friday, August 15, 2014

Fudulia poate dărâma şi Netocraţia, nu doar Portokakia


Fudulia a doborât nu doar Orajeria şi Portokakia, ci poate dărâma şi Netocraţia, păi cum naiba. O nouă ieşire în stradă a anteniştilor şi-a fanilor acestora, aşa cum ameninţă impulsivul şi lăudărosul pamfletar Mircea Badea (orice campion e lăudăros, de ex. Muhammad Ali cel mușchiulos), se va lăsa aproape sigur cu turbulenţe, dacă nu provocate de Badea şi de ciracii săi, atunci de alte – multiple! – părţi interesate, şi atunci precis buboiul noului maidan se va sparge în capul guvernului Ponta, înainte de toate ;  iar în condiţiile în care A3 nu poate spera să aibă altă protecţie de altundeva decât de la Guv Ponta şi de la Preşedinţia-i ce va urma, dacă o fi să mai fie, asta ar însemna ca Antena mogulului proaspăt transferat la puşcărie să-şi pună singură cruce, de vie…oops. După mârâielile tot mai scrâşnite ale pamfletarului Badea către colegul său de generaţie, politicianul Ponta, pe care e clar că MB îl pizmuieşte ca pe un rival de pe val, nu doar că-l pişcăreşte pamfletar, şi după ce şi celălalt miştocar antenist proaspăt lansat, băiatul ăla cu freză şi faţă de cuculeţ neras şi cam nespălat, care s-o crede f. rasat, păi cum reaq, l-a luat şi el pe pm în daraq (asta fără să-i mai punem la socoteală pe ceilalţi băieţi mascaţi în antenişti puri, care-l împung pe Ponta cu jmecheroase figuri, deşi de ochii lumii îi urează auguri), asta ar însemna să i se pună cruce şi premierului care e (care şi aşa e-n friguri, după cum șușotește gura presei, din pricina dosarului Duicu, a dosarului Dragnea-referendum, a dosarului Sova-Turceni şi-a altor stikuri marca DNA, pe care verişorul Cazanciuc nu le poate decât prevedea și monitoriza, nu şi să le pună muştiuc, helas).

Dar hai să-mi spun și eu părerea în speţa Felix Motanul, cu ocazia asta. Ceea ce m-a stârnit pe mine în acest caz, ca simplu telespectator la telenovela politică, trezindu-mi un omenesc sentiment de revoltă contra incorectitudinii, a fost modul mult prea cinic în care s-a folosit Justiţia pentru o reglare de conturi între băieţii şi netocraţii de România. Da, poate că Varanul  (care n-a ascuns niciodată că se luptă cu Statul, după ce el însuși încetase să facă parte din frăţiile statale, respectiv din fosta Securitate, devenind unul dintre cei mai bogaţi privaţi, iar mai nou fondatorul celei mai puternice reţele de netocraţi) trebuia să plătească pentru trădarea sa, n-aşa?, deci pentru că a îndrăznit să-şi înfrunte casta, ridicându-se contra statului hipercentralizat, superbirocrat și ultrasecurizat, care l-a făcut totuși om altădat, însă îngrijorător este că adversarii săi au amestecat (iar!) Justiţia în vendetta lor (când treaba putea fi făcută pur şi simplu de doi ofiţeri, cum se proceda până mai ieri, n-așa?). Astfel, după ce fusese implicată în mascarada procesului Ceauşeştilor, umplându-se cu acea nefelixită ocazie de un munte de KK, oare cât timp îi va trebui sărmanei justiţii române să se spele și de rușinea ulimei operete de bâlci judiciar ? Și când va deveni Justiția în sfârșit justiție, pe Dâmbovița ? Aceasta-i întrebarea cea mai grea.

Nota bene: Nu e musai să fii Mafalda ca să ghiceşti că actualmente DNA şi Justiţia au devenit arme politice sadea, fie numai şi prin transformarea actului de justiţie într-un show total, spre a se trage spuza media pe pita catindatului nostru potenţial, la proximul final electoral ; e suficient să citeşti ce zice Naşul într-un articolaş de pe zmecherosu-i wall, inspirat de un oarecare dom comisar şi likelit de detaşamentul operaţional virtual. Exempli gratia.


+++++++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment