Thursday, March 22, 2012

E.U., go home !


Nu vă speriaţi, nu e vba ca Uniunea Europeană (European Union) să plece acasă la ea, căci dacă ni s-ar întâmpla şi nenorocirea asta – cum desigur că mulţi patrihoţi de Românica ar vrea -, în curând ne-ar mânca lupii pe-aciia, nu doar câinii şi muştele, ca acuma. Prezenţa României în Uniunea Europeană şi în NATO – atât timp cât Uniunea Europeană ea însăşi va mai dori să rămână în NATO, vezi bine – e singura noastră speranţă de oarece viitor, întrucât ne oferă măcar şansa de a ne re-civliza, de a ne re-legifera şi umaniza cât de cât, într-un timp oarecare, mai precis de a dobândi genul de umanizare compatibil cu era integratoare în care am pătruns, o eră în care bâzdâkurile naţionaliste, rasiste, individualiste, purist-etniciste sau fanatic-religioase, departe de a mai constitui modalităţi de afirmare şi de legitimare pentru comunităţile de oameni, ca altădată, din contra, vor  deveni o frână în calea progresului umanităţii, ce tinde spre globalizare mult mai rapid decât ne imaginam fiecare chiar şi ieri sau chiar acum două orişoare, aloo, omenire care în cel mult un secol se va regăsi subt o guvernare mondială, înalt chivernisită şi raţională, ce nu va mai avea absolut nicio toleranţă pentru nicio suvernitate locală ce-ar ignora sau încălca, doar aşa, pentru că aşa pohteşte ea sau boboru-i cu fudulă dambla, legile fiinţării cuviincioase pe Planeta-Ou (ce la rându-i va fi percepută de toată lumeea drept ceea ce este în adevăru-i utlissim al său : însuşi Chipul cel mai actual, din întregul kosmic hău, al Domnului Zeu:shock:

Revenons a nos moutons, cred că v-aţi prins despre cine / ce vorbesc… oops. Şi fiindcă am pomenit de Planeta-Ou, zău c-aş fi vrut să ocolesc subiectul, însă politica e destinul – n-aşa? – şi văzând că d-na E.U. nu-nţelege nici la greu că dânsa şi-a făcut, ca şi mentorul său, plinul şi că trebuie să elibereze ringul, oricât nu şi-ar putea reţine suspinul că n-a fost să fie cum o anunţaseră trompeţii lăzăroieni deja – Kill Bill de Dâmboviţa -, sunt nevoit să scriu din nou, helas: prezenţa d-nei U. în front office-ul puterii portocalii, cu stilul ei provocator-sexual şi confruntaţional, mai ales în momentul ista când e clar că politica aborigenă are nevoie de un alt gen de politician şi de o altfel de politică, bazată pe dialog, pe moral, pe competenţă, pe onestitate şi pe legal, nu face decât să izoleze PDL-ul (un partid totuşi important şi popular, care a avut curajul să-şi pună pielea la bătaie într-un moment cardinal pentru România, când Criza mondială era pe val şi când luarea unor măsuri de austeritate era nu doar strict necesar, însă absolut vital, orice altă alternativă aruncându-ne în haos total, ce-ar fi condus probabil, într-un timp infernal şi damblagit, la ruperea ţărişoarei dodoloaţe ca pe Ion Vodă cel cumplit, shiit… :shock:), să-l facă un partid complet nefrecventabil pentru forţele politice de opoziţie, nici ele perfecte (cine naiba e perfect, hic et nunc ??), însă cu-o minimală faţă democratică şi europeană, măcar, împingând Oranjeria în braţele unor parteneri politici dubioşi, abramburişti, cu aere de clowni trişti,  pe care publicul îi percepe de ani de zile ca jenanţi extremişti, ultrapopulişti, cu-o etică de criptoferentarişti, deci nici baremi de criptocomunişti or de criptosecurişti. Când tu nu ratezi nicio ocazie – iar tembeliziunea casei nostra îţi oferă astfel de ocazii cu nemiluita, păi cum drea – de a-l provoca şi umili pe Victor Ponta, exempli gratia, liderul celui mai puternic partid de opoziţie, şi cunoscând cât de orgolios e, cum crezi că PSD va mai accepta vreodată să facă vreun parteneriat cu tine, sau cât de sincer ori de real va fi perceput acest parteneriat în ochii publicului serios, cel sensibil la aspectul moral, chit că el însuşi n-a trăit niciodată decât în promiscuu-i compromis iepocal ?

Dacă ar fi după d-na U., atât Gutău de la Vâlcea, Solomon de la Craiova sau chiar şi Boldea ista, te pomeneşti, ar trebui să facă politică fără nicio greaţă în ţerişoara cu capitala la Bucuresci, dacă electoratu i-ar vota, păi cum drea, şi chiar dacă au călcat legea. Care-i problema? pare că se-ntreabă d-na U, fix ca Mafia, ca dracu’, deşi am înţeles că e profă de drept, de-acu’… oops. Păi, parcă dom prof Bombo  din Congo n-a fost, nu e sau nu va fi un dr. docent complet „imun”, chiar şi după ce va termina facultatea de drept comun ? :roll: Votul boborului, pentru amoralii cocoşi dodoşi, cică spune totu’, chiar dacă catindatul a călcat (clar!) legea şi-a pus botu’. Cu astfel de mentalităţi şi cu astfel de politicieni de ce ne mirăm că mâine-poimâine copiii vor crede că statul de drept e totuna cu statul de tras în piept, iar un om onest, competent şi deştept e în realitate o muhaia sau un biet epilept ? Pur şi simplu riscăm să ni se basculeze toate valorile şi s-ajungem să ne conducă interlopii sau mahalalele… :evil:

Atât „Kill Bill” de Dâmboviţa cât şi ceilalţi „războinici” portocalii sau de orice altă culoare ar fi trebuie să-nţeleagă că vremea lor a cam trecut de-acu’ şi-ar face bine să-l lase pe MRU – or pe altu’ ! – să-ncerce o altfel de politică, bazată mai mult pe dialog, pe transparenţă, pe sinceritate, pe predictibilitate şi pe colaborare, decât pe orgolii personale, vrăjeli, miştocăreli, manipulare prin tembelizoare şi confruntare. În loc de „Un fleac, i-am ciuruit!„, noul slogan trebuie să devină: „Un fleac, le-am zâmbit, apoi le-am mulţumit!„. Altfel, chiar presupunând că maleficile stratageme şi diversiuni ale dlui Lăzăroiu, cel care alimentează cu igeniu-i manipulator pornirile războinice ale lui TB şi EU, ar reuşi perfect, iar USL ar fi adusă în situaţia de a nu putea guverna în formula sa, coaliţia de guvernare ce-ar rezulta ar fi atât de odioasă ori de caraghioasă, încât s-ar scârbi ori dezabuza de ea până şi partea cea mai talibană a Oranjeriei, care de ani şi ani îl dezaprobă pe extremistu’ Vadim şi-i băşcăleşte pe oieru’ minţii şi pe circaru’ pe care-i ştim, ne mai vorbind acum de faptul că Europa s-ar uita la noi ca la un bobor sinistru, de la Tisa pân’ la Nistru.

+++++++++++++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment